DEBOTI Vitorlás Oktatóközpont, Miskolc

GO-BOATING!JÚNIUS 8 !  A Deboti VSE is bekapcsolódik, nyílt nap a Gólem-tónál! Részletek:www.hunsail.hu

Vitorlázni a Hámori-tavon? Igen, lehet!
a Porthole.hu cikke itt elérhető: www.porthole.hu

 Idei első, hazai kishajós vitorlás tanfolyamunk már elérhető! 

2017.április 13-15 között kezdők, újrakezdők és haladók részére tartunk háromnapos oktatást a Gólem-tónál. Részletek itt!

 2017.március 11-14. között Horvátországban tartunk kishajós vitorlás tanfolyamot. Részletek itt!

HÍREK, MEGJELENÉSEK

 

Harminc hajót várnak a második lillafüredi vitorlás versenyre
Budai Gábor/minap.hu
|
 
2017. május 03. 13:46
|
 
frissítve: 2017. május 04. 16:32
A Magyar Vitorlás Szövetség versenynaptárában is szereplő, igen látványos viadalon a szervezők jó szélre és sok érdeklődőre számítanak.

Hasonló futam a völgyben az 1930-as években volt. Május 20-án és 21-én pedig másodszor rendezik meg a Hámori-tavi versenyt. A különleges helyszínen rendezett versenyből a szervezők már tavaly bejelentették, hogy hagyományt szeretnének.

vitorlazok_160611_vcs_17.jpg

Minap-archív fotó: Végh Csaba

– Az nyer a versenyen, aki elsőként szeli át a célvonalat, de az a különlegessége a megmérettetésnek, hogy lesz egy időfutam is, ahol nézők szintén drukkolhatnak a versenyzőknek, hogy minél jobb eredményt érjenek el – ismertette Bödör Gergely, a nyékládházi DEBOTI Vitorlás Sportegyesület szakmai vezetője.

 

 http://minap.hu/cikkek/vitorlasverseny-hamori-tavon

Vitorlásverseny a Hámori-tavon

Miskolc Televízió/Kujan István

|
 
2016. június 11. 12:28
|
 
frissítve: 2016. június 11. 20:09
Első alkalommal, de hagyományteremtő céllal rendeznek vitorlásversenyt a hétvégén a Hámori-tavon. A szervezők néhány év múlva már nemzetközi megmérettetéssé bővítenék az eseményt!

Bödör Gergely, a Deboti VSE szakmai vezetője a verseny megkezdése előtt, szombat délelőtt sajtótájékoztatón ismertette, a Hámori-tó Zöld szalagjáért futnak ma a versenyzők, lézer és optimist hajóosztályban. Az a hajó nyer, amelyik 90 perc alatt a legnagyobb távot képes megtenni.

– A verseny különlegességét az adja, hogy egy csodás környezetben rendezzük meg, ahol a nézőkhöz nagyon közel, szinte karnyújtásnyira vannak a hajók. Ilyen testközeli élményre egy vitorlásversenyen máshol nincs lehetőség – fogalmazott.

Még a ’30-as években vitorláztak egyébként ezen a tavon, egyetlen egy versenyt is lebonyolítottak itt, ennek azonban nem volt folytatása. Nem úgy a mostaninak! A tervek szerint hagyományt tudnak teremteni.

vitorlas_verseny_hamorito_160611_vcs2.jpg

– Ez a megmérettetés azért is fontos, mert meg tudjuk nézni a tó vitorlás „kapacitását”, teherbíró képességét, a tapasztalatok tükrében szeretnénk megszervezni a következő versenyt. Reméljük, az idei, főleg regionális verseny jövőre országossá növi ki magát. Pár év elteltével pedig akár nemzetközi versenyzőket is szeretnénk majd itt rendezni! – beszélt a tervekről Bödör Gergely.

vitorlas_verseny_hamorito_160611_vcs3.jpg

Litkey Farkas Európa legrangosabb tókerülő versenyének, a balatoni Kékszalag tizenegyszeres győztese a verseny fővédnöke. A vitorlázó négyszer nyerte meg a Balaton kerülő szóló versenyt, a Soling hajóosztály világbajnoka, sokszoros magyar bajnok, olimpikon. Elmondta, örömmel látják a Magyar Vitorlás Szövetség elnökségében, hogy egyre több helyen egyre értékesebb munka folyik. Miskolc környékén hosszú évek, évtizedek óta ez a helyzet.

– Ez a környezet egyszerűen fantasztikus! Reális a célkitűzés, hogy itt nemzetközi versenyt rendezzenek, meg lehet csinálni – szögezte le a vitorlázó.

A vitorlásverseny vasárnap, külön futamokkal folytatódik. 

 http://www.boon.hu/hamori-tavi-vitorlasverseny/3084522

Hámori-tavi vitorlásverseny

2016.06.10 14:34
A Hámori-tó lesz a vitorlásverseny helyszíne - © Fotó: Cziffra Andrea
Miskolc, Lillafüred – A Hámori-tó Zöld szalagjáért rendeznek vitorlásversenyt Miskolc-Lillafüreden.

 

http://minap.hu/cikkek/vitorlasversenyt-rendeznek-hetvegen-hamori-tavon

Vitorlásversenyt rendeznek hétvégén a Hámori-tavon

Istenes Zsolt/minap.hu
|
 
2016. június 08. 13:54
|
 
frissítve: 2016. június 10. 16:36
A Vitorláshétvége szombaton 10 órakor rajtol.

Az első napon optimist és lézer osztályú hajók túraversenye lesz a tó zöldszalagjáért, vasárnap pedig 11 órától több külön futam is lesz. A tavon körülbelül 20 hajó versenyez majd.

A torlódások elkerülése érdekében az ingyenes rendezvény szervezői arra kérik az érdeklődőket, hogy autó helyett a közösségi közlekedést válasszák, ha Lillafüredre indulnak.

– A verseny szinte közvetlen közelből követhető, a legjobb helyek a Hámori-tó sétányán lesznek. Ez relatíve keskeny, ezért arra kérnénk a kilátogatókat, hogy figyeljenek egymás testi épségére és a környezetre – hívta fel a figyelmet Bödör Gergely, a Deboti VSE szakmai vezetője.

 http://hajomania.hu/blog/vitorlazas/magyar-vitorlasverseny-a-hegyek-kozott-31

MAGYAR VITORLÁSVERSENY A HEGYEK KÖZÖTT

Vitorlázás  hajomania.hu  2016. május 31
Magyar vitorlásverseny a hegyek között

 

Egyedülálló helyszínen, a lenyűgöző lillafüredi Palotaszálló „tavában” rendeznek vitorlásversenyt idén nyáron. A páratlan természeti környezetben több hajóosztály versenyezetését tervezik a szervezők, a Hámori-tó tulajdonságainak köszönhetően a nézők egészen közelről szemlélhetik majd a vitorlásokat.

 

Különleges helyszínen rendez vitorlásversenyt a Deboti VSE, a hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő júniusi verseny mezőnye a gyönyörű lillafüredi Palotaszálló alatt fog elhaladni.

 

Idén nyáron, a június 11-ei hétvégén több hajóosztály versenyzői fognak megküzdeni egymással a Hámori-tavon. A nem mindennapi környezetben az optimist és a lézer kategóriák képviselői is vízre szállnak, a szervezők ígérete szerint pálya- és túraverseny egyaránt színesíteni fogja a programot.

 

Bödör Gergely, a Deboti VSE szakmai vezetője elmondta, hogy szeretnék minden évben megrendezni a versenyt, hiszen ilyen környezetben vitorlázni „világszinten is egyedülálló”. Valóban, a páratlan természeti környezetben, a palotaszálló tövében található tavon versenyző vitorlásokat a nézők szinte testközelből figyelhetik majd, és erre alig van máshol lehetőségük.

 

A hely exkluzivitásához mérhető, exkluzív esemény megalapítása vezérli a szervezőket, és persze az is nagy előny, hogy az észak-magyarországi régióban is népszerűsítik ezt a gyönyörű sportot.

 

A Hámori-tó Miskolc közelében található, egész pontosan Felső-Hámor és Lillafüred határában fekszik. A mesterségesen megnagyobbított tó mélysége 9 méter, és már több mint 100 éve rendkívül népszerű kiránduló- és csónakázó hely. A gyönyörű Palotaszállót is emiatt építették ide állami beruházás keretében, 1932-ben strandot is nyitottak a tavon. Csónak- és kajakversenyeknek is helyt adott a Hámori-tó, a tavat tápláló Garadna-pataknak köszönhetően pisztrángban gazdag.

 

A tó napjainkban is kedvelt kiránduló- és turista célpont, déli partján kis pihenőkkel tarkított turistaösvény vezet. A tónak körülbelül a felén ma is csónakáznak, hosszúsága 1,5 km, a partszakasz hossza körülbelül 2 km hosszú.

http://porthole.hu/cikk/10841-hunguest-hotels-palota-lilafured---deboti-vitorlas-hetvegeHunguest Hotels Palota Lilafüred - Deboti Vitorlás Hétvége


MEGHÍVÓ VITORLÁZÓK ÉS CSALÁDTAGJAIK RÉSZÉRE

A Deboti Vitorlás Sportegyesület a Bükk hegység szívében található Hámori tavon rendezi meg a Hunguest Hotels Palota Lillafüred-Deboti Vitorlás Hétvége elnevezésű eseményét.
Esemény: Hunguest Hotels Palota Lillafüred-Deboti Vitorlás Hétvége
Jellege: Exkluziv vitorlás esemény
Helyszín: Hámori-tó, Miskolc-Lillafüred
Verseny időpontja: június 11-12
Vendég: Litkey Farkas
Hajóosztály: Optimist, Laser (Sikló)

A Laser, és Optimist versenyzők számára meghirdetett verseny első napján (szombaton) maximum 4 futam kerül lebonyolításra a versenykiírás szerinti „A” (up and down) „B” (régi típusú olimpiai) pályán. A Laser, és Optimist osztályok I-III. helyezettjei díjazásban részesülnek.

A vasárnapi napon a Hámori-tó Zöld szalagjának elnyeréséért szállnak vízre a versenyzők egy túra verseny keretében. Az abszolút sorrendben első versenyző nyeri el a Hámori-tó Zöld szalagját. Az abszolút sorrend mellett a Laser, és Optimist osztályok I-III. helyezettjei is díjazásban részesülnek (további részletek a versenykiírásban).A versenyre korlátozott számban fogadnak nevezést a rendezők (bővebb információ a versenykiírásban olvasható).

Ajánlott szállás: Lillafüred Palotaszálló ****csillagos wellness szálló a Bükk hegységben, egyedülálló panorámával, csodálatos tavi kilátással, vitorlázók és családtagjaik részére egyedi kedvezményes ajánlattal. A kedvezmény igénybevételével kapcsolatban további tájékoztatást a szervezők adnak.

Kiknek ajánlott: elsősorban olyan vitorlázókat várunk, akik luxus környezetben, sok wellnessel, és vitorlázással szeretnék a „nyári szünetet” megkezdeni.

Miben egyedülálló a Palotaszálló Lillafüred-Deboti Vitorlás Hétvége?

Egyedülálló panoráma várja mind a versenyzőket, mind a hozzátartozókat (lásd fenti kép). A szálloda közvetlen közelében található a kikötő, így vízen halasztás nincs. A nézők közvetlen közelből, a tó hosszanti vonalában elhelyezkedő erdővel árnyékolt sétányról 
követhetik a versenyt. A szerencsések szobájuk ablakából figyelhetik a tavi történéseket.

Kiegészítő programok hozzátartozóknak

Rövid séta távolságra:

 • Függőkert,

 • Anna-barlang,

 • István-barlang

 • Lillafüredi vízesés,

 • Kisvasút, és a Hámori-tó.


Közepes séta távolságra:

 • Kalandpark,
 • Libegő,
 • Szeleta-barlang.
 • Hosszabb gyalog, és/vagy biciklis túra útvonalak közvetlenül a szálló mellől indulnak (Pl.:
 • Újmassai őskohó, Ómassa, Petőfi kilátó bálvány, Nagymező, Bükk-fennsík).
 • Miskolc rövid idő alatt tömegközlekedéssel, autóval, sőt kisvasúttal is elérhető, ahol szintén rengeteg lehetőség, látnivaló várja az ideutazókat.


További konkrét lehetőségekért érdemes a szervezőket keresni, illetve további kedvcsináló képek találhatóak a Palotaszálló honlapján a galériában is:

http://www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/lillafured/hunguest_hotel_palota/fotogaleria/

Versenykiírás a Deboti honlapján (www.deboti.iwk.hu) és Facebook oldalán (Deboti SE Vitorlázás Miskolc) olvasható május 18-tól.

Kapcsolat:

Májó
Email cím: debotivse@gmail.com
Telefonszám: 703149095
Várunk szeretettel egy exkluziv vitorlás hétvégére!


ts id a szöveg módosításához.

http://minap.hu/cikkek/vitorlasversenyt-rendeznek-hamori-tavon

Miskolc Televízió/minap.hu
|
2016. május 10. 16:13
|

frissítve: 2016. május 11. 17:42
A június 11-i hétvégén több hajóosztály is vízre száll, köztük optimist és laser kategóriák versenyzőivel. Lesz pálya- és túraverseny is.

      A futamra komoly tapasztalattal rendelkező egyesületeket várnak. Az esemény fő támogatója a Hunguest Hotel Palota, a verseny arca pedig a 11-szeres Kékszalag győztes Litkey Farkas.

A szervezők a tervek szerint minden évben megrendezik majd a futamot. Azt mondták, a cél egy exkluzív esemény, exkluzív helyen. Bödör Gergely, a Deboti VSE szakmai vezetője úgy fogalmazott: „ilyen környezetben vitorlázni világszinten is egyedülálló”.

– Speciális a nézőknek, hiszen testközelből, a partról, a hajókat szinte megérintve nézhetik végig a versenyt. Erre gyakorlatilag a Balatonon sincs lehetőség – mutatott rá.


http://porthole.hu/cikk/10680-uj-vitorlas-egyesulettel-gazdagodott-miskolc-es-kornyeke


Új vitorlás egyesülettel gazdagodott Miskolc és környéke

A DEBOTI VSE rendhagyó módon nem a Mályi tavon, hanem – a közel Velencei-tó felületű – Nyéki tavon (tavakon) alakította ki a verseny- és hobbi vitorlázás hátteréül szolgáló tavi bázisát 2014 végén és 2015. évtől csatlakozott a Magyar Vitorlás Szövetség tagjainak a sorához.

Helyszín

Az Egyesületet azzal a céllal hívtuk létre, hogy új helyszínen adjon lendületet a Kelet-magyarországi vitorlázásnak. A DEBOTI VSE rendhagyó módon így nem a Mályi tavon, hanem – a közel Velencei-tó felületű – Nyéki tavon (tavakon) alakította ki a verseny- és hobbi vitorlázás hátteréül szolgáló tavi bázisát. A helyszín kiválasztásánál nagy szerepe volt annak az általunk megfogalmazott elvárásnak, hogy a környékbeli nagy városok könnyen elérhető távolságra kerüljenek egy komoly munkát végző vitorlás közeghez. Ez sikerült is, hiszen Debrecen 90 km, Eger 54 km, Tiszaújváros 19 km, Miskolc 14 km távolságra helyezkedik el, sőt Budapest közigazgatási határától – végig autópályán utazva – 1,5 óra alatt elérhetőek vagyunk.


Tagságunk

Mind a hobbi, mind pedig a verseny vitorlázóknak tömeg bázisa kívánunk lenni, ennek megfelelően alakítottuk ki szolgáltatásainkat és tagsági feltételeinket is. Tagjaink többségében a Miskolc-Tiszaújváros-Debrecen földrajzi régióból kerülnek ki, azonban már most is vannak budapesti, luxemburgi, amerikai hajósaink is. Szeretnénk tagságunkat mind hazai, mind külföldi tagokkal tovább bővíteni.

Innovatív csapat, innovatív versenyek

A 2016-os évadra a kishajózást szerető vitorlázók számára több meglepetéssel is készülünk. Ezek közül most egyet emelnénk ki.
Meghirdettük a DEBOTI FREE PUMP párosverseny kupát, mely 9 versenyből áll (6 verseny eredményeiből áll össze a végső sorrend). Optimist, és Laser osztályokban lehet – egyenlőre – nevezni.
Néhány érdekesség ezen versenysorozattal kapcsolatban:

-  A versenyeket családcentrikusra terveztük. A FREE PUMP versenyek mindegyike vasárnap van, így a péntek este és a szombat is lehet a családé. Vagy döntés szerint a vasárnap is akár, hiszen a versenyeket úgy szervezzük, hogy nemcsak a versenyzők, hanem hozzátartozói számára is teljes kikapcsolódást jelentsen (étel, ital, gyerekprogramok biztosítottak). A vitorlázás helyszínétől 30 perc autózással elérhető a Bükk-hegység (remek túra és bringás helyszínekkel), az Avalon Park (elektromos gokart pályával, kíváló étteremmel, Forma 1-es autó kiállítással, 2500 négyzetméteres játszóparkkal), a Miskolctapolcai Barlangürdő, Lillafüred, és számos más „muszáj megnézni, és kipróbálni” hely és program.

A teljes cikk itt olvasható:

http://www.boon.hu/vitorlazas-ezusterem-a-tihanyi-masters-vilagbajnoksagrol/2895419

 

 

 

 Micsoda nap! Megvannak az első "táboros" helyezések!! A Honlap.hu Kupán (szervező:Justitia VSE),Mályiban, Optimist 3.helyen Urbán Ádám!! 4.helyen Urbán Benedek!! Gratulálunk nekik és a többi versenyzőnek is!

GRATULÁLUNK az ausztriai KALÓZ EB-n résztvevő magyar csapatoknak!